1995 Wedding Castle

Plaats reactie
Chantal
Site Admin
Berichten: 803
Lid geworden op: 06-02-2014 15:19

1995 Wedding Castle

Bericht door Chantal » 03-02-2020 12:08

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Dit prachtige, transparante kasteel herkent natuurlijk bijna iedereen wel, want het is "het" Disney kasteel. Deze set is een variatie van de Cinderella Enchanted Castle, maar draagt de naam Polly Pocket Cinderella Wedding Castle. Er zit een heleboel bij de set, de mijne is nog niet helemaal compleet, maar alle popjes zitten er in elk geval wel bij, en ook heel belangrijk: alle lampjes werken!

De set werkt op 2AA batterijen die gaan in een vakje aan de achterkant van de set. Daarboven zit een klein laatje waar je een deel van de popjes in op kunt bergen. Door 1x op het witte torentje (je vind dit naast de trap die van de grote toren af naar beneden gaat) te drukken gaat een deel van de lampjes aan, druk je nog een keer (dus 2x in toaal), gaat een ander deel van de lampjes branden, druk je voor de 3e keer op het knopje dan zullen alle lampjes gaan branden, en door als volgt nog 1x op het knopje te drukken gaan alle lichtjes weer uit.

Dit hoort er bij deze Polly Pocket:
assepoester in trouwjurk
Assepoester op stoel om schoentje te passen
Prins
Goede fee
Anastasia
Drisella
Tom (de dunne muis)
Pieter (de dikke muis)
4 witte bankjes
bruidstaart
2 witte paardjes
trouw prieel met pad ernaartoe
overkapping
koets

Dit beweegt er in deze set:
Je kunt het kasteel openklappen
Links onderin zit een deurtje met op het torentje een draaiknopje, zo kon je in de originele set Assepoester in werkkleding om laten toveren in Assepoester in baljurk. In deze set gaat dat niet, want de popjes zijn te groot (de jurken dan, en het stoeltje met Assepoester erop past natuurlijk al helemaal niet)
De onderste trede van de trap rechts kan je openklappen en dan zie je het schoentje van assepoester liggen
de klok kan van tijd veranderen van kwart voor twaalf naar twaalf uur
In het setje zie je een stoel staan met een kussentje ervoor. Druk op het hendeltje en het schoentje komt tevoorschijn of verdwijnt
In de hoogste toren zit een deurtje
Vlak onder dat deurtje rechts zit een knopje, trek daar aan en er komt een paneeltje tevoorschijn met daarop vuurwerk afgebeeld.
Op de middelste verdieping zie je een draaischijfje, daarachter staat een soort pot. Door aan die pot te draaien beweegt het draaischijfje en kan je de prins en Assepoester samen laten dansen

Compleet: Nee, er mist nog 1 paardje, de wandelpaadjes ontbreken ook.

Plaats reactie